• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.04.2020

Načelnik Mahmutagić održao sastanak sa doktorima stomatologije privatne prakse

 

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić održao je sastanak sa doktorima stomatologije koji imaju privatne stomatološke ordinacije na području općine Maglaj, a kojima je donesenom Naredbom zabranjen rad. Razgovarali su o njihovim stavovima i očekivanjima po pitanju trenutne situacije, te su razmijenili određene prijedloge, a koji se odnose na što bezbolnije i jednostavnije prevazilaženje situacije u kojoj su se našli.

Načelnik Mahmutagić je istakao da računaju na apsolutnu saradnju, kako u prevazilaženju ove krize, tako i u periodu koji slijedi nakon okončanja iste, a sve u cilju dobrobiti za lokalnu zajednicu.

„Smatram da je ovaj sastanak izrazito pohvalan, lijepo je kad neko zna da je i vama zabranjen rad, pa treba da razgovara sa vama. Nažalost, kada je stomatološka djelatnost u pitanju, Općinske nadležnosti nisu tako velike, ono što jeste komunalne takse, komunalne naknade, te odvoz smeća u domenu KJD Maglaj. Načelnik je danas dozvolio da razgovaramo na tu temu i mislim da je bilo izuzetno konstruktivno i produktivno. Mi od početka ove godine imamo pet uposlenih, planovi su bili da idemo na digitalizaciju sistema i da u našoj ordinaciji priključimo jedan dijagnostički RTG centar. Sada je to sve pauzirano, za sada želim zadržati broj zaposlenih, pa probati sve to nastaviti, usporeno, ali kasnije“, istakla je dr. Sanja Obralić-Učambarlić, vlasnica stomatološke ordinacije „Obralić“.