• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.02.2020

Objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za implementaciju standarda i sistema kontrole kvalitete u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, obuke, promociju i marketing

 

Obavještavamo sve proizvođačke organizacije (d.o.o., obrti, zadruge i udruženja) iz sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog bilja, meda i peradarstva sa područja općine Maglaj da je u okviru Sweden/USAID FARMA II Projekta od strane AgroLink d.o.o. Sarajevo objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za implementaciju standarda i sistema kontrole kvalitete u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, obuke, promociju i marketing.

Svrha ovog Javnog poziva je da se pruži podrška proizvođačkim organizacijama u ostvarivanju lakšeg pristupa visokokvalitetnim savjetodavnim i/ili poslovnim uslugama, što kao rezultat treba da ima bolje poslovne rezultate, doprinese razvoju ljudskog i fizičkog kapitala, poveća uspješnost poljoprivrednog sektora da se nosi sa konkurentnim i tržišnim snagama, kao i da se postigne postepeno usklađivanje sa standardima EU, uz istovremeno ostvarivanje ekonomskih, socijalnih i ekoloških ciljeva u ruralnim područjima BiH.

Ciljna grupa za implementaciju standarda, obuke, promociju i marketing su zadruge i firme koje se bave sa jednom ili više sljedećih aktivnosti: proizvodnja, otkup, prerada, pakovanje i prodaja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koji pripadaju jednoj od navedenih grupa (mlijekarstvo, voće i povrće, peradarstvo, ljekovito i aromatično bilje i med) na području čitave BiH.

Ciljna grupa za obuke za interne auditore su osobe mlađe od 35 godina i žene koje imaju minimalno godinu dana radnog iskustva i fakultetski su obrazovani i rade u zadrugama i firmama koje su predmetom podrške kroz implementaciju standard i Sistema kontrole kvalitete, a u cilju jačanja internih ljudskih resursa i razvoja njihovih vještina i kvalifikacija.

AgroLink d.o.o. Sarajevo u okviru programa Pružanje usluga obuke, savjetodavne podrške i druge stručne podrške za proizvođačke organizacije (PO) u sektoru poljoprivrede kojeg sufinansira Sweden/USAID FARMA II Projekat, poziva sve zainteresovane proizvođačke organizacije u BiH da dostave pismo namjere kako bi iskazali svoj interes za učešće u jednoj ili više aktivnosti:

  1. Uvođenja i certifikacija standarda i sistema kontrole kvalitete,
  2. Obuke za proizvođačke organizacije i njihove članove/kooperante,
  3. Promociju i marketing kroz razvoj web stranica i prezentacije putem društvenih mreža.

Pisma namjere sa popunjenim obrascem i pratećom dokumentacijom moraju biti dostavljeni najkasnije do utorka, 25.02.2020. godine na email adresu: info@agrolink.ba.

Detaljnije informacije o navedenom Javnom pozivu se mogu dobiti OVDJE.