• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.12.2019

Predstavnici vjerskih zajednica na prijemu kod načelnika

 

Na poziv načelnika općine Mirsada Mahmutagića, župnici Franjo Tomić i Vjeko Tomić, protunamjesnik Vladimir Kukić i glavnim imam Nevres ef. Hodžić danas su u opuštenom razgovoru, pred kraj godine, pričali o realiziranim i planiranim aktivnostima koje pripremaju za narednu godinu.

„Zaista bih se zahvalio na saradnji koju smo do sada imali. Ovo je saradnja koja traje i koja treba trajati intenzivno i efikasno u svakom pogledu. Zahvaljujem se ovom prilikom i prethodnicima župnicima Josipu Jeliću i Josipu Tomasu, koji su bili dobri saradnici i prijatelji, ne sumnjam da ćemo nastaviti tako dobru saradnju, susrete, druženja, obilježavanje značajnih datuma i neformalne susrete. Hvala vam u lično ime i u ime Općine Maglaj. Iskoristit ću priliku da župnicima i svim građanima katoličke vjeroispovijesti čestitam Božić, a svima nama nastupajuću Novu godinu sa mnogo dobrog zdravlja i duha“, kazao je načelnik Mahmutagić.

„Hvala načelniku što nas je pred sam kraj godine pozvao da se malo družimo, razgovaramo o aktuelnim temama vezano za naše vjerske zajednice koje opslužujemo. Ugodno je svaki put se sresti, a ovom prilikom čestitam svim građanima općine Maglaj, sretnu Novu godinu, da bude puna prvenstveno zdravlja i svakog drugog blagostanja“, istakao je protunamjesnik Vladimir Kukić.

„Zaista iskrenu zahvalnost upućujem načelniku, za razumijevanje, za razgovor, za svaku  podršku, također za čestitke povodom Božićnih blagdana. Ja želim čestitati načelniku, osoblju Općine i svima onima koji nas slušaju, da sljedeća godina bude od Boga blagoslovljena na korist svih nas“, kazao je župnik Franjo Tomić.

„Kroz naš vjerski rad, ljude činimo boljim vjernicima, a onda oni tako postaju sve bolji i građani. Ja se također zahvaljujem za saradnju i vjerujem da će ona zaista ostati na ovom nivou kao i do sada“, kazao je župnik Vjeko Tomić.

„Podvukli smo lijepu i pozitivnu saradnju između vjerskih zajednica. Mi zaista imamo pozitivne odnose i pozitivne kontakte, međusobno se posjećujemo i družimo, koliko je potrebno sarađujemo. Nadam se da će ova uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti“, istakao je glavni imam Nevres ef. Hodžić.

Tokom susreta, razgovarali su i o budućim zajedničkim aktivnostima, planiranim dešavanjima i obilježavanjima značajnih datuma , a koji se odnose na vjerski život na području općine Maglaj.