• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.12.2019

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

 


Obavještavamo građane da je “Udruženje poljoprivrednika, proizvođača voća, povrća, jagodičastog voća i uzgoj stoke“ sa Bijele ploče u okviru projekta „Ekologika-Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica“ u saradnji sa partnerom „Udruženjem pčelara Maglaj“ planiralo radionice obuke na temu „Proizvodnja pčelinjih matica“ za zainteresovane polaznike iz segmenta pčelarstva, poljoprivrede, ali i za sva ostala lica kojima je navedena tema interesantna.


Obuka je planirana za utorak, 03.decembar od 18.00 sati u prostorijama udruženja pčelara, uz stručnog predavača Rešada Hifziefendića.

Ova neprofitna organizacija, kandidovala je projekat „Ekologika-Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica,“ koji se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, a kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Projekat se implementira na području općine Maglaj u periodu od 9 mjeseci, u saradnji sa Udruženjem pčelara Maglaj i Udruženjem „Agro-Liješnica“, a u toku prošle sedmice uspješno je izvršena nabavka i podjela 500 sadnica različitih sorti voća učesnicima naših projektnih edukacija. Osim toga, u toku su realizacije obuka odraslih osoba iz pčelarstva i poljoprivrede od strane predavača Ekrema Suljakovića, Amira Čajića i diplomiranog agronoma Maida Suljakovića.