• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.10.2019

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

 

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Maglaj koji planiraju aplicirati na novčane poticaje iz oblasti poljoprivredne proizvodnje objavljene od strane Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, da su u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju („Sl. Novine F BiH“, broj:42/10) kao i članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Sl. Novine F BiH“, broj 32/17) dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za koju očekuju federalni poticaj u narednoj godini.

Prijava plana proizvodnje se podnosi Kantonalnom ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na obrascu PPP najkasnije do 15. novembra tekuće godine.

Klijenti koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje u navedenom roku, neće moći ostvariti pravo na federalnu novčanu podršku u 2020. godini.

Obrazac prijave plana proizvodnje (PPP) se može preuzeti u Službi za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva – šalter sala br.3 i OVDJE .