• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.08.2019

Čestitka povodom nove školske godine

 

Drage učenice i učenici, dragi školarci, želim vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu, mnogo uspjeha u učenju i što bolje ocjene.

Prvačićima, koji prvi put sjedaju u školske klupe, želim dobrodošlicu, uz želju da im škola postane mjesto radosti i druženja, gdje će steći i brojne nove prijatelje, te provesti svoje nezaboravne godine.

Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola želim da svoje školsko vrijeme provedu u kreativnosti i radu, prijateljstvu i uzajamnom prihvaćanju, uz učitelje, nastavnike i profesore koji će im, zajedno s roditeljima, biti istinska podrška u učenju.

Dragi školarci, svojim radom, trudom i zalaganjem potaknite i druge školske kolege, sarađujte međusobno, dijelite s drugima, budite marljivi i predani, kreativni i odlučni, a rezultati i dobre ocjene neće izostati.

Upućujem apel svim učesnicima u saobraćaju da prilikom izlaska na ceste, posebno u blizini škola i pješačkih prijelaza, obrate maksimalnu pažnju na djecu i učenike, a vi dragi školarci također da budete oprezni.

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić