• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.05.2019

Načelnik Mahmutagić posjetio RO Merhameta Maglaj

 

Danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić posjetio Regionalni odbor Merhameta Maglaj i sa direktoricom Sanelom Omerović razgovarao o dosadašnjim aktivnostima koje su realizirane, kao i onim aktivnostima koje su u toku. Iskoristio je priliku i pridružio se volonterkama u pripremi iftara koji se organiziraju tokom cijelog mjeseca ramazana.

„Regionalni odbor Merhameta Maglaj na čelu sa direktoricom Sanelom Omerović zaista niže vrijedne uspjehe u svom radu, a jedna od aktivnosti su i iftari. Zaista mogu samo reći svaka čast za ovaj trud. Drago mi je da sam danas ovdje u lijepom društvu. Hvala ovim volonterkama koje pomažu radu i donatorima koji stoje iza ovih i ostalih projekata“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Zajedno sa uposlenicima  Regionalnog odbora Merhameta Maglaj,  u pripremi i pakovanju iftara učestvuju i učenici Mješovite srednje škole sa nastavnicom Jasminom Lošić . Oni su do sada dostavili ukupno 400 iftara u Doboj, Kolibe- Brod, Novi Šeher - Maglaj i Odžak.

„Zadovoljstvo nam je što imamo ovu priliku da sjedimo za istim stolom sa načelnikom. Svojim dolaskom nam je dao podsticaj da što više radimo i trudimo se u ovom humanom poslu“, kazala je Ajla Omerović, učenica Mješovite srednje škole Maglaj. Ona zajedno sa kolegicama, svaki dan dolazi od 10 do 16 sati i pomaže u pripremi iftara.