• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.02.2019

Učenici MSŠ Maglaj obavljat će pet dana praksu u Općini Maglaj

 

U okviru realizacije programa srednjoškolske prakse Civitasa - Projekat građanin u Općini Maglaj će pet dana učenici Mješovite srednje škole obavljati svoju prvu praksu. Samra Terzimehić, Amna Kalabić, Ermina Muminović, Adin Čanić i Damir Bradarić raspoređeni su u različite Službe kako bi se upoznali detaljno sa nadležnim poslovima koji se u zgradi Općine redovno obavljaju.

Adin Čanić je zadovoljan radnom astmosferom unutar zgrade i organizacijom rada.

„Svidjela mi se radna atmosfera unutar Općine. Prvi dan sam proveo u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti. Dopao mi se način rada i organizacija, a drago mi je što sam svojim prisustvom i ja na neki način doprinio poslovima koji se obavljaju u ovoj Službi“, kazao je Adin.

Samra Terzimehić dan je provela u Službi Općinskog načelnika i Općinskog vijeća i istakla ljubaznost uposlenika.

„ Drago mi je što sam dobila priliku da budem u ovom projektu i da se nalazim u ovakvom okruženju. Svoj prvi dan prakse provela sam u Službi Općinskog načelnika i Općinskog vijeća, te se detaljno upoznala sa načinom pisanja i prezentiranja informacija. Zaista moram istaći ljubaznost i pristupačnost svih uposlenika“, rekla je Samra.

Damir Bradarić je danas radio na evidentiranju prijava u Službi civilne zaštite, gdje mu je kako kaže, bilo mnogo zanimljivo.

„Dan sam proveo u Službi civilne zaštite i obzirom da je noć prije našoj općini prijetila velika poplava, radio sam na evidentiranju prijava ugroženog stanovništva. Nisam se prije susretao sa ovakvom vrstom posla, tako da je prvi radni dan prošao zaista zanimljivo“, istakao je Damir.

Oni će u narednim danima upoznati sve Službe Općine Maglaj i dobiti priliku da učestvuju u radu svake od njih.