• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.01.2019

Održana Javna rasprava o "Strategiji razvoja turizma i turističkih potencijala na općini Maglaj za period 2018-2024. godine"

 

Danas je održana Javna rasprava za izradu dokumenta "Strategija razvoja turizma i turističkih potencijala na općini Maglaj za period 2018-2024. godine" u prisustvu brojnih predstavnika javnog i kulturnog života u Maglaju.

Prisutnima se na samom početku obratio prof.dr. Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i iskazao zadovoljstvo zbog uspješne priče o Strategiji koju su mnogi prepoznali značajnom.

" Maglaj je jedna od rijetkih općina koja je prepoznala važnost turizma na poseban način i drago mi je što su mnogi ovu Strategiju uvažili i direktno se uključili u njeno kreiranje", kazao je Peštek.

Dc.dr. Merima Činjarević predstavila je osnovne elemente Strategije i identifikovala važan koncept iste. Prisutni su imali priliku da predlože projekte kojim bi dopunili ovaj Nacrt dokumenta, a svi oni koji žele mogu svoje prijedloge dostaviti do 06.02.2019. godine na Pisarnicu Općine Maglaj ili u Službu za privredu, financije/finansije i razvoj poduzetništva, kancelarija broj 40.