• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.09.2011

Susret sa članovima KKK “Maglaj”

Općinski načelnik Mehmed Mustabašić danas je primio članove Kajak kanu kluba “Maglaj”. Povod su bili uspjesi mladih kajakaša na desetom državnom prvenstvu i kajaku i kanuu na mirnim vodama održanom u Brčkom ( 17. i 18.09.2011.).

Članovi Kajak kanu kluba “Maglaj” učestvovali su na desetom državnom oprvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama održanom u Brčkom. Kadetkinje, mlađi juniori, juniori i seniori KKK “Maglaj” osvojili su ukupno 31 medalju od toga su osvojene četiri zlatne, 14 srebrenih i 13 bronzanih medalja. “U kategoriji mlađih kadeta osvojili smo peto mjesto, u kategoriji kadeta šesto mjesto, u kategoriji mlađih juniora osvojili smo četvrto mjesto, u kategoriji juniora drugo mjesto i u kategoriji seniora drugo mjesto. Ekipno smo osvojili drugo mjesto”, istakao je Nihad Efendić, trener i predsjednik Upravnog odbora Kluba.



Ermin Ahmetspahić, Denis Muharemović, Ademir Huseinbašić i Amil Terzimehić okitili su se zlatnim medalja.
U Klubu su više nego zadovoljni postignutim rezultatima, ne samo na ovom državnom prvenstvu nego i sezonom koja ostaje iza njih. Pored zavidnih rezultata na 12 takmičenja u ovoj sezoni, podsjećamo da su bili i organizatori međunarodne kajakaše regate “Maglaj 2011.”.

Načelnik Mustabašić upoznao je mlade sportiste o naporima koje općina Maglaj čini na popularizaciji sporta kod mladih ljudi, izgradnji sportskih poligona u svim mjesnim zajednicama, budžetskoj potpori omladinskom sportu i sportskim klubovima koji djeluju na ovom području.

Članovi KKK “Maglaj” zahvalili su na podršci koju imaju od općine Maglaj i općinskog načelnika, ističući kako su njihovi, i rezultati ostalih sportskih klubova, najbolje ogledalo podrške naše zajednice sportu.