• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.09.2018

USAID/Sweden FARMA II - Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava

 

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalificirane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku unapređenju konkurentnosti sektora:

- mljekarstva,

- voća i povrća,

- ljekovitog i aromatičnog bilja,

- pčelarstva, i

- peradarstva.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti ovdje:

RFA 008 2018 – Podrška unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva

Prilog A: Potvrde

Prilog B: Puna prijava za grant

Prilog C: Potvrda o osiguravanju jednakih mogućnosti

Prilog D: Obrazac za zaštitu okoliša

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski, putem e-mail adrese grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 15.10.2018. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba do 14.09. u 11:00 sati radi planiranja veličine sale; prijavljenima nećemo slati odgovor nego ih očekujemo na skupu).