• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.09.2018

Dino Memić pobjednik Večeri narodne muzike 47. "Studentskog ljeta"

 

Završene su festivalske večeri 47. "Studentskog ljeta" u Maglaju. Večer narodne muzike otvorila je sugrađanka Alma Čardžić pjesmom "Kroz Maglaj drevni magle prolaze". Publici se predstavilo 12 učesnika iz Bosne i Hercegovine i regiona. Prema odluci stručnog žirija najbolji među učesnicima je Dino Memić iz Mostara koji se predstavio pjesmom "Taman je". Drugo mjesto žirija pripalo je Irmi Hasić iz Tuzle, a treće Namiku Husniću iz Mostara.

Nagradu „Selver Pašić“ dobila je Kristina Tasić iz Prokuplja, dok je kao najmlađa takmičarka nagrađena Elhimana Alihodžić iz Zavidovića.

Žiri novinara i druge večeri festivala dodijelio je svoje nagrade. Njihovom odlukom večeras je najbolja bila Milena Kostić, takmičarka iz Prokuplja koja je pjevala „A što ti je mila kćerka“, a nagradu publike osvojio je Mirza Karabegović iz Maglaja.

Ovogodišnju 47. Internacionalnu manifestaciju "Studentsko ljeto" svečano je zatvorio Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

"Sretan sam što smo Maglaju ponovo vratili lijepu pjesmu, što tradiciju nastavljamo već 47 godina. Sa ovog festivala brojni, danas poznati pjevači, krenuli su put zvijezda što mi je jako drago. Posebno sam sretan što je svojim dolaskom festival podržao Ibrahim Hadžibajrić, Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo."

Nakon takmičarskog dijela programa, maglajska publika je uživala u istinskom muzičkom spektaklu, koncertu Halida Bešlića.