• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  31.08.2018

Večer zabavne muzike krunisala grupa Zabranjeno pušenje

 

Održana je Večer zabavne muzike u Sportskoj dvorani u Maglaju, gdje se prisutnima predstavilo 12 učesnika iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona. Večeras na pozornici 47."Studentskog ljeta" pjevala je Tuzla, Vareš, Olovo, Prokuplje, Temerin, Zenica, Mostar, Kotor Varoš, Zavidovići i Sarajevo.

Festivalske večeri otvorenim proglasio je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić i istakao:

„Hvala vam što ste svojim dolaskom ukazali čast ovoj tradicionalnoj muzičkoj manifestaciji koja se 47. put održava u našem gradu, a što je najbolji dokaz koliko je ona vrijedna svima nama, a posebno onima koji su uspjeli da je do danas očuvaju. Pred nama su završne festivalske večeri sa učesnicima iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Sjajni pjevači poput Gorana Gerina, Severine, Lepe Brene, Alme Čardžić, Asima Brkana su započeli karijeru u našem gradu, vjerujemo da će se tako i nastaviti.„

Posjetioci su uživali u izvedbama kvalitetnih izvođača, a isti su osigurali vrijedne nagrade. U sastavu stručnog žirija festivalskih večeri su Fahrudin Pecikoza predsjednik, Amela Gadžo, Alma Čardžić, Azahari Omersoftić i Aldina Aganović , dok je u sastavu žirija novinara Uma Isić predsjednica, Hajdar Arifagić, Faruk Zupčević, Amir Saletović i Dragan Pećić.

Titulu pobjednika Večeri zabavne muzike uzeo je Muharem Hadrović iz Olova , drugo mjesto stručnog žirija pripalo je Melani Marijanac, a treće mjesto Irmi Hasić, kao i nagrada publike.  Nagrada novinara otišla je u ruke Mustafe Bidžana, a Marija Župljanin dobila je nagradu za najmlađu učesnicu.

Nakon proglašenja najboljih, prisutni su imali priliku uživati u koncertu Zabranjenog pušenja i brojnim hitovima koji su obilježili mnoge generacije.