• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.08.2018

I ove godine otvorena bivša Danska škola ( OFFS ) u Maglaju

 

Općina Maglaj je i ove godine učesnik OFFS ( otvorena zabavna škola) bivša Danska škola fudbala, koja je započela u Kosovi na stadionu NK"Vis Simm bau".

Početak i otvaranje škole uveličao je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić koji se prije otvaranja obratio polaznicima ,trenerima ,liderima i roditeljima dječaka i djevojčica.

Riječ je o projektu koji ima tradiciju 21 godinu, te okuplja dječake i djevojčice sa područja općina Maglaj,Doboj i Žepče. Škola je besplatna i traje pet dana sa 190 mališana u dobi od 6-12 godina koji će svakodnevno raditi sa sportski educiranim liderima,trenerima i sportskim radnicima lokalnih nogometnih klubova.

Cilj je promoviranje sporta,zdravog života i zajedništva. Djeca rade prema programu i obići će 12 stanica i kod svakog trenera odraditi različite aktivnosti.

Prema riječima Esada Mašića, jednog od lidera projekta škole, iako su u pitanju zabavne, a ne takmičarske igre,popularizacija nogometa nakon otvorene škole bilježi se posebno kod djevojčica. On se zahvalio Općini Maglaj i Općinskom načelniku Mirsadu Mahmutagiću za podršku koju pruža ovom, prije svega humanitarnom projektu.