• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.08.2018

SUTRA 30. AUGUSTA MALO LJETO

 

Ispod maglajske tvrđave, isprepletene sa valovima Bosne, teku najljepše note – note melodija koju donose oni koji tek počinju svoj uspon na prijestolje slavnih.

Maglajlije koji znaju i šta je tuga i šta je bol, čije su domove razarali i ratovi i poplave, te Maglajlije su ona sjajna publika koja srcem dočekuje svakog gosta, publika koja vjeruje u snagu ljubavi, snagu dobrote, koja zna da se raduje i koja svom dušom bodri mladost. Od 1964.godine „Sub castro nostro Maglaj“ /pod našom tvrđavom Maglaj/, ljudi koje bezrezervno vole svoj grad, organiziraju Manifestaciju „Studentsko ljeto“. Danas je to međunarodna manifestacija prepoznatljiva u regionu.

Najveće zvijezde muzičke scene popout Lepe Brene i Severine, uz svesrdnu podršku Maglajlija, upravo su ovdje pravile svoje prve korake...

Danas, na svoj trenutak slave čekaju neke druge djevojke, neki drugi mladići.

Tu smo da im pomognemo da postanu najbolji.

Čekamo vas u četvrtak, tridesetoga, od 19,00 sati - kino sala je mjesto radnje, taman kad se august u prašinu mrvi, da nam poklonite snažan aplauz prvi!

Budite u Maglaju 31.augusta i 1.septembra, u Sportskoj dvorani od 19,00 sati. Pjevajte s nama i bodrite svoje favorite.

Mi znamo da će na kraju, kada se spusti zavjesa na festivalsku pozornicu, ovdje svi biti pobjednici – i muzičari i publika.

A Maglaj? Maglaj će raširiti svoje ruke satkane od platana, od rijeka, od dječijeg smijeha i plaveti neba i sve nas skupa zagrliti.

„Maglaju dragi, vjerujem u te!“