• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.08.2018

Održana press konferencija povodom 47. Međunarodnog festivala mladih interpretatora zabavne i narodne muzike "Studentsko ljeto 2018"

 

Danas je u prostorijama Opće biblioteke u Maglaju održana press konferencija povodom 47. Međunarodnog festivala mladih interpretatora zabavne i narodne muzike "Studentsko ljeto 2018". Prisutnim predstavnicima medija obratio se Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić i članica Organizacionog odbora Nina Bunjevac-Salkić kako bi predstavili historiju i dugogodišnju tradiciju festivala, te ono što slijedi ove sedmice u Maglaju.

Nina Bunjevac-Salkić prisutnima je otkrila šta očekuje one koji od 30. augusta do 1. septembra posjete Maglaj.

„U četvrtak 30. augusta nas očekuje festival za najmlađe „Malo ljeto“ , u petak 31. augusta slijedi Veče zabavne muzike, a u subotu 1. septembra je Veče narodne muzike Festivala „Studentsko ljeto 2018“ u Maglaju. I ove godine festivalske večeri su internacionalnog karaktera, a po prvi put je i Malo ljeto poprimilo to obilježje. Također, po prvi put ove godine i publiku čekaju brojne nagrade“, istakla je članica Organizacionog odbora Bunjevac-Salkić.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić iskoristio je priliku da se javno zahvali članovima Organizacionog odbora koji prema njegovim riječima mjesecima rade neumorno i vrijedno, te da predstavi općinu Maglaj i Studentsko ljeto.

„ Ja zaista ovim putem želim da se zahvalim Organizacionom odboru koji vrijedno radi i radnim danima i vikendom, danju i noću, da bi se sve ovo organiziralo. Maglaj je manji, ali vrlo lijep grad sa odličnim turističkim potencijalima, koji nažalost još uvijek nisu u potpunosti u funkciji. Ovaj grad hoće i radi na tome da poboljša turističke kapacitete, da drži kulturu na jednom zavidnom nivou. Pokušavamo kreirati lijep život unutar našeg grada i dio toga je naše Studentsko ljeto koje se održava 47. godinu“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Obzirom da u posljednje vrijeme mnoge građane općine Maglaj zanima zašto su ulaznice za festivalske večeri po cijeni od 10 KM i 12 KM, Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić naglasio je da sve posjetitelje očekuju potpuno drugačije festivalske večeri.

Naime, nakon što se učesnici predstave i proglase se oni najbolji, ostatak večeri će svi prisutni uživati u koncertu regionalni zvijezdi, na Večeri zabavne muzike nastupit će grupa Zabranjeno pušenje, a na Večeri narodne muzike Halid Bešlić.

Načelnik je na kraju poželio dobrodošlicu svim učesnicima, gostima i posjetiteljima u Maglaj, te istakao da se nada kako će se lijepo i ugodno osjećati ovih dana u malom gradu velikog srca.