• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.07.2012

OSCE - radionica u Doboju

U organizaciji Ureda OSCE Zenica, 02.06.2012. godine u Doboju, održan je sastanak tri Načelnika, Mehmeda Mustabašića, Obrena Petrovića i Fuada Šišića te radionica na kojoj su učestvovale delegacije – članovi općinskih timova Doboj, Tešanj i Maglaj za izradu strategija razvoja tih općina.
Vodeći se činjenicom da je općina Doboj uradila dokument strategije razvoja 2011-2020. i da se Općina Maglaj nalazi u procesu izrade strategije razvoja, današnja radionica je imala za cilj razmjenu iskustava u dosadašnjem radu i mogućnostima buduće saradnje kao i iznalaženja zajedničkih interesa i kreiranja zajedničkih projekata,
Kao gost radionice bio je g-din Fuad Šišić , Načelnik općine Tešanj, koji je prezentovao iskustva Općine Tešanj , kao primjer dobre prakse, u praktičnoj implementaciji ciljeva iz strategije razvoja.
Kao projekti od zajedničkog interesa , interesantni za međuopćinsku saradnju navedeni su projekti zaštite rijeke Bosne, rješavanjem pitanja lokalnih sistema razdvajanja i prečišćavanja otpadnih voda, projekti iz oblasti turizma, projekti za mlade, projekti vodoopskrbe itd.