• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.04.2018

Njemačke kompanije traže poslovne partnere u BiH

 

 

Njemačke kompanije, njih 65, zainteresovane su da i ove godine sklapaju partnerstva s preduzećima sa zapadnog Balkana, među kojima su i ona iz BiH.

Naime, iz Predstavništva njemačke privrede u BiH saopšteno je kako je Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana raspisala novi poziv za konferenciju, koja će biti organizovana u Njemačkoj.

To je četvrta konferencija koja će nakon Minhena, Dortmunda i Beograda biti održana u Frankfurtu, i to 19. juna.

Navode kako zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za auto-industriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora. Koncept projekta se bazira na B2B platformi (Business to Business).

U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona, treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.

Zainteresovanost za učešće u projektu iskazuje se kroz popunjavanje prijavnog formulara koji možete preuzeti u prilogu, a rok za prijave je 12. april.

Dostavljene aplikacije na engleskom jeziku se šalju njemačkim kompanijama na uvid, koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Frankfurtu ove godine.

Službeni jezik na B2B događaju je engleski, a kako je saopšteno, kotizacija za učešće se ne naplaćuje.

Spremnost da pruži podršku održavanju foruma izrazila je i najveća japanska poslovna organizacija koja okuplja 109 industrijskih asocijacija, 1.350 kompanija, uglavnom velikih korporacija, te 47 regionalnih ekonomskih organizacija, tako što distribuiše pozivnice dijelu poslovne zajednice.

 

U prilogu možete pogledati Profile njemačkih kompanija i Prijavni formular .