• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.03.2018

Ambasador Francuske u BiH posjetio općinu Maglaj

 

Danas je ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Guillaume Rousson posjetio Općinu Maglaj i razgovarao sa Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem.

 

Tom prilikom načelnik Mahmutagić se zahvalio Vladi Francuske i Ambasadi Francuske u BiH na podršci koju su pokazali nakon poplava 2014. godine i istakao da vjeruje da će se saradnja nastaviti i proširiti u budućnosti.

 

Ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini naglasio je kako mu je drago što ima priliku da dođe u Maglaj, te uvjeri se u sve što je urađeno do sada.

 

„Meni je izuzetno važna kultura, te smatram da je ona itekako bitna u izgradnji općine. Jedina pozitivna stvar tokom poplava 2014. godine koja se desila jeste što smo se zbližili, počeli sarađivati i što bih zaista volio da to očuvamo. Naše ekipe će nastaviti da sarađuju i dalje“, istakao je ambasador Rousson.

 

Nakon sastanka upriličena je ceremonija zvaničnog otkrivanja ploče „Sarah Bernhardt“ gdje su se prisutnima obratili NJ.E. Guillaume Rousson i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

 

„ Ovo svečano otvaranje je u znaku umjetnosti pod sretnom zvijezdom. Želim da ovaj Dom kulture postane kuća umjetnosti i dijaloga. Znajte da ćemo uvijek biti spremni da vas pratimo i podržavamo u tom pravcu“ , istakao je ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini.

 

Općinski načelnik je istakao kako je ova ceremonija izuzetno važna za Maglaj, te da će ponosno kino sala nositi ime „Sarah Bernhardt“.

 

„Zahvaljujući podršci Vlade i Ambasade Francuske mi imamo jednu od najljepših i najopremljenijih kino sala u Bosni i Hercegovini. Zadovoljstvo mi je što nakon otvaranja kino sale 2016. godine imamo priliku zvanično i dati joj ime po velikoj umjetnici, velikoj francuskoj i svjetskoj glumici“, naglasio je načelnik Mahmutagić.

 

U muzičkom dijelu programa nastavnica muzičke kulture Ermelina Herceg izvela je svojevrstan instrumental na klaviru.

 

Nakon zvaničnog dijela, prikazan je francuski film 'Good luck ALGERIA' .