• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.12.2017

Obavještenje o izradi Prostornog plana općine Maglaj

Obavještavamo građane općine Maglaj da je Općinsko vijeće Maglaj donijelo Odluku o pristupanju izradi Prostornog plana općine Maglaj za period 2017-2037. godine i da je u toku izrada ovog dokumenta.

Nosilac pripreme je Općinski načelnik i Općinska služba za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove, a nosilac izrade je Kantonalni zavod za urbanizam i prostorno uređenje Zenica.

Prostorni plan je dugoročni razvojno-planski dokument koji utvrđuje osnovna načela planskog uređenja prostora, ciljeve prostornog razvoja, te zaštitu korištenje i namjenu prostora. Ovo se naročito odnosi na osnovnu namjenu prostora, sistem naselja po značaju, urbana i ruralna područja, industrijske i zone komunalne infrastrukture, društvenu infrastrukturu, mjere zaštite životne sredine i zaštite graditeljskog i prirodnog naslijeđa.

Općina Maglaj je u fazi izrade Prostorne osnove koja daje snimak i ocjenu postojećeg stanja, te osnovne ciljeve prostornog razvoja.

Kako bi došli do rješenja koja su važna za život na prostoru općine Maglaj potrebno je da se svi uključite u proces pripreme i izrade ovog strateškog i važnog dokumenta.

Svoj doprinos u kreiranju prostorno-razvojnih rješenja možete dati učestvovanjem u organizovanim tribinama, dostavljanjem pismenih sugestija i prijedloga, iznošenjem svojih stavova na javnim raspravama putem elektronske pošte ili direktnim kontaktima sa odgovornim osobama u Općini.

Pozivamo vas da nas podržite, kako bismo zajednički kreirali važan dokument za našu općinu. Općina Maglaj je otvorena za svakog pojedinca koji želi dati svoj doprinos na bilo koji način.

Sve informacije možete dobiti na broj telefona 032/609-670 i 609-671 ;