• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.11.2017

Saopćenje Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića

 

 

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

 

Iako nemam običaj reagovati na promašena saopćenja lokalne SDA i njenog vožda, koji još nije shvatio da je nebitan bio i ostaće, ovaj put ću ipak preći preko mog običaja iz dva razloga.

Prvi je da saopćenje lokalne SDA tako je koncipirano da vrijeđa intelekt svake naše građanke i građana i na način – „šta vi znate i vidite ja sam tu da vam drugačije kažem“.

Drugi razlog je vaša ogromna podrška koju ste mi pružali i pružate ovih dana nakog tog besramnog SDA saopćenja. Svakodnevni pozivi, poruke i direktni kontakti na ulici mi daju snagu da nastavim raditi kao i do sada.

Ono što nikako ne ide u prilog SDA je činjenica da građani konstatuju promjene, da se radi i kada nije izborna godina, da neki kvartovi i dijelovi prigradskih naselja rješavaju višedecenijske probleme, a koje ranija vlast nije htjela rješavati, jer tobože, tu nema dovoljno glasova.

Bilo bi poražavajuće i za mene i za vas da se izjašnjavam na sve laži iznesene u saopćenju SDA, ali ću se dotaći nekih od njih.

Kažu da ja kao načelnik realizujem njihove projekte. Pa zašto ih nisu ranije realizovali? Jedini projekat koji je iza njih ostao je bivši načelnik Mehmed Mustabašić, besramno, na bijelom hljebu, za godinu dana je iz Budžeta Općine Maglaj dobio nekoliko desetina hiljada maraka, ne radeći godinu dana ništa.

Druga laž jeste da je neko ostavljen bez hljeba. Jedini ostavljen bez hljeba i to bijelog, vrijednog ne jednu, nego destine maraka dnevno je Mehmed Mustabašić i to nakon godinu dana. 

O tome ko je ostavljao ljude u Maglaju bez hljeba svjedoče pravosnažne presude protiv Općine Maglaj od više stotina hiljada maraka. To su presude uposlenih kojim je pod palicom predsjednika SDA otiman hljeb i koji su se za svoja prava morali boriti putem suda. Blizu je vrijeme da odgovorni za ove postupke odgovaraju pred nadležnim institucijama.

Toliko o lažima lokalne SDA, koje ne zavređuju više niti jedne riječi. Pogotovo treba se distancirati od svega što kaže osoba koja je u životu uništila sve što je dotakla.

Vama, cijenjene sugrađanke i sugrađani, želim da i dalje ukazujete na probleme sa kojim se susrećete, nepravilnosti u radu općinske administracije i nečasna djela prethodne vlasti. I naravno, neka vas prati dobro zdravlje.

 

Vaš načelnik.