• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.11.2017

Produžen rok za prijavu Global Crowdfunding Academy

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH poziva sve inovativne i kreativne timove da učestvuju u prvoj „Global Crowdfunding Academy“ u Bosni i Hercegovini (BiH), a rok za prijavu produžen je do 15. novembra 2017. godine.

 

U okviru ove akademije odabrani timovi će dobiti trening, mentorsku pomoć i podršku kako bi pripremili svoje projekte za pokretanje kampanja za grupno finansiranje na crowdfunding platformi.

 

Učešće u akademiji je besplatno za sve izabrane timove.  Osnovni ciljevi ove akademije su pružanje prilike za alternativno finansiranje inovativnih projekata i inicijativa iz BiH putem grupnog finansiranja, stvaranje poslovne mreže te podizanje svijesti o značaju i mogućnostima koncepta grupnog finansiranja (crowdfunding). Crowdfunding ili grupno finansiranje, postaje sve važniji način za finansiranje inovativnih ideja i projekata u svijetu, zahvaljujući kojem je tokom posljednjih pet godina prikupljeno više od 36 milijardi dolara.

 

Ko se može prijaviti?

 

Na prvu „Global Crowdfunding Academy“ u BiH mogu se prijaviti svi pojedinci, kao fizička lica, koji žele da formiraju inovativne i kreativne timove, te razviju projektne ideje za crowdfunding kampanje.  Posebno se žele ohrabriti osobe iz socijalno ugroženih kategorija da se prijave.

 

Kako se prijaviti?


Osnovne informacije i obrazac prijave za učešće se nalazi OVDJE  a rok je produžen do 15. novembra 2017. godine do 23:00 sata. 

Dodatne informacije u vezi prijave je moguće dobiti putem   e-maila: registry.ba@undp.org.