• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.06.2017

POZIV NA OTVARANJE IZLOŽBE SLIKA „RAZLIČITOSTI U ZAJEDNIČKIM DUŠAMA“

U okviru Programa Manifestacije Studentsko ljeto 2017. Organizacioni odbor Festivala i JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" Maglaj organizuju Izložbu slika "Različitosti u zajedničkim dušama" i pozivaju vas na otvaranje izložbe slika, umjetničke grupe Četiri mušketira-četiri akademske slikarke: Arijana Junuzović, Nejra Brčić Sabljica, Majana Bešić i Meliha Trako.

Simboličan naziv izložbe - Različitosti u zajedničkim dušama - zajednički po ljubavi prema umjetnosti, a različiti po karakteru i načinju slikanja. Svaka od umjetnica različito vidi ovaj svijet što se ogleda u nježnim akvarelima Majane Bešić, gdje motiv ima primarnu ulogu, u odnosu na slikarski opus Arijane Junuzović koja na slikama primat daje boji kao osnovnom elementu njenog slikarstva. Slikarstvo Nejre Brčić Sabljica prikazuje ljepote prirode sa dominacijom boje i pastoznim nanosima kista, dok uljane slike Melihe Trako su prikazi mrtve prirode, odišu čistim bojama i jednostavnošću.

 



ARIJANA JUNUZOVIĆ - rodjena 20. januara 1985.godine u Doboju.Završila Srednju školu primjenjenih umjetnosti,a 2010 godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Radoslava Tadića.Trenutno zaposlena u Srednjoj skoli kao profesor Likovne kulture.

NEJRA BRČIČ SABLJICA - rodjena 08.januara 1985.god. u Sarajevu gdje je zavrsila Likovnu Akademiju 2010. u klasi prof. Radoslava Tadića. Član je ULU HKD Napredak.

MAJANA BEŠIĆ - rodjena 28. oktobra 1985.godine u Prijedoru.Završila je gimnaziju u Sanskom Mostu gdje je otkrila interesovanje za umjetnost i modni dizajn.Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu,gdje je završila Nastavnički odsjek.Veliki je ljubitelj Hena slikanja kanom čime se odredjeni vremenski period profesionalno bavila.

MELIHA TRAKO - rođena 11. septembra 1986. godine u Foči. Diplomirala 2010 godine u klasi Prof: Radoslava Tadića, magistrirala 2014. godine na matičnom fakultetu, Akademiji likovnih umjetnosti, Sarajevo. Član je ULU BiH.

Izlagale su na mnogim grupnim i pojedinačnim izložbama u BiH i regionu.

Ponedjeljak, 03.07.2017.godine od 18,00 sati - sala Doma kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj.