• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.06.2017

Javni iftar okupio veliki broj postača

Sinoć je održan javni iftar Konvoj “Bratstvo ne poznaje granice” za sve postače s područja općine Maglaj u organizaciji općine Bajrampaša, uz saradnju Općine Maglaj i podršku Medžlisa Islamske zajednice Maglaj.

Na iftaru je za oko dvije hiljade prisutnih građana upriličen i prigodan program koji su pripremili gosti iz Turske koji su ujedno bili i domaćini ovog iftara. Sva mjesta su bila popunjena, pa su mnogi građani stajali kako bi pratili program koji se sastojao od turske tradicionalne muzike, plesa, ali i učenja ajeta iz Kurana.

Pored organizatora, prisustvovali su i turski konzul Ismail Altunel , zamjenik načelnika Općine Bajrampaša Gokhan Balekoglu, direktor Natron Hayata Mehmet Eray Nasoz, te mnogi drugi.

Između ostalih, prisutnima se obratio Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić koji se posebno zahvalio gostima iz Turske na organizaciji i pripremi iftara, kao i zato što su došli unijeti radost u mjesecu ramazanu.

Maglajlije su sa oduševljenjem dočekali zajednički iftar i ukazali poštovanje turskom narodu za cjelokupan angažman.

Načelnik je tokom dana sa zamjenikom načelnika Općine Bajrampasa Gokhanom Balekoglu posjetio Delibegov han, vrijednu kulturno-historijsku građevinu i tom prilikom razgovarao o daljnjoj saradnji,te budućim zajedničkim projektima.