• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.04.2017

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović boravio u posjeti Maglaju

U jednodnevnoj posjeti Maglaju boravio je potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović. U prostorijama Općine Maglaj sastao se sa načelnikom Mirsadom Mahmutagićem, predsjedavajućom Općinskog vijeća Svjetlanom Zamboni, dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Hajrudinom Fermićem i članicama Općinskih komisija Brankicom Hodžić i Aidom Hadžić gdje su se dotakli važnih tema i razvoja općine Maglaj.

Načelnik je Dunovića upoznao sa osnovnim podacima općine, brojem stanovnika, zaposlenosti, problemima sa kojima se susreću stanovnici Maglaja i načinima na koje želi iste riješiti. Istakao je promjene koje želi zajedničkim snagama sa Općinskim vijećem donijeti i općinu učiniti zdravom i kvalitetnom okolinom za sve ljude koji u njoj žive. U vezi s time, dotakli su se teme odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine i načinima na koji bi se taj veliki problem riješio uz znatno zapošljavanje.

Tom prilikom je načelnik Mahmutagić istakao da je veliku pažnju, između ostalog, posvetio razvoju privrede, otvaranju novih preduzeća kako bi svi dobili mogućnost da obezbjede egzistenciju u svojoj općini i tako spriječi odlazak.

Dunović je poželio sreću u radu i narednom periodu, te naglasio da će pomoći i podržati općinu koliko god mu mogućnosti budu dozvoljavale.

Kako bi se potpredsjednik Federacije BiH osjećao zaista dobrodošlo, načelnik mu je poklonio simboličan ključ grada Maglaja sa željom da ga put često dovede upravo na vrata naše općine.

Nakon sastanka, otišli su u stari dio Maglaja do Čabrine kafane koja je svoja vrata prvi put otvorila 1919. godine. Razgovarali su o kulturno-historijskim znamenitostima koji krase ovaj grad.

Tokom današnjeg boravka posjetili su i kompaniju HM Promet, jednu od najcjenjenijih firmi za krojenje i šivanje zaštitne, te modne odjeće u cijeloj Evropi. Direktor kompanije Muhamed Hrnjić nije krio zadovoljstvo zbog dolaska Dunovića. Upoznao ga je sa počecima HM Prometa, načinom rada, razvoju i planovima. Prošetali su prostorom u kojem se odvija sva proizvodnja i Hrnjić je pokazao sve ono što plasiraju na tržište.