• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  16.02.2017

Otpočeo proces revizije „ Strategije razvoja općine Maglaj 2012-2020. godine“

Održana je prva sjednica Općinskog razvojnog tima za reviziju „Strategije razvoja općine Maglaj 2012-2020. godine“. Ovo operativno i koordinaciono tijelo zaduženo je za vođenje procesa revizije integrirane prethodno navedene Strategije, koja je zasnovana na principima održivog razvoja i socijalne uključenosti i u skladu sa standardiziranom metodologijom za planiranje lokalnog razvoja u BiH.

Općinski razvojni tim za reviziju čine Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić kao predsjednik, zatim predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni, Senada Alibajraktarević, Fuad Hajrulahović, Azra Čakrama, Nermin Bešlagić, Dragomir Dunđer, Mehmed Bradarić, Nermin Kadrić, Amir Alibajraktarević, Elvir Vehabović, Mirsad Hasanić, Radovan Gorčinović, Maid Alispahić i Nurudin Smajlagić.

Teme utvrđene dnevnim redom su bile informisanje o procesu revidiranja, prezentacija ključnih nalaza i preporuka i Izvještaja o evaluaciji, te utvrđivanje plana aktivnosti, načina rada i daljeg procesa revidiranja.

Rad Općinskog razvojnog tima zasnovan je na principima međusobnog povjerenja i saradnje, partnerstva, aktivnog učešća, odgovornosti, te poštivanje ravnopravnosti spolova.