• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.02.2017

Općinski načelnik na razgovoru sa predstavnicima MZ Liješnica

Sa namjerom da se problem prelaska magistralnog puta M 17 u naselju Liješnica, gdje je prije nekoliko dana život izgubila jedanaestogodišnja djevojčica, došli su sa zahtjevima Općinskom načelniku. Pokazali su sve dosadašnje poslane dopise ka JP Ceste Federacije BiH OD 2011. godine, a od tada ništa pokrenuto nije.

Predstavnici MZ Liješnica su istakli da problem prelaska ceste traje godinama. Još prije 20 godina poginulo je dijete na istom mjestu, s tim u vezi je sasvim jasno koliko je nesiguran prijelaz i kolika je zapravo važnost njegovog hitnog rješenja. Također, naglasili su da nema nijednog saobraćajnog znaka u blizini škole koji bi upozorio vozače na opreznosti.

Zbor građana MZ Liješnica donijeli su zaključak da neće puštati djecu na nastavu sve dok se ne donese neko rješenje, te da će blokirati magistralni put M 17 i time dati do znanja da više ne staju dok ne ostvare svoj cilj.

Načelnik Mahmutagić je rekao da će se raditi na rješavanju problema odmah, jer su ugroženi životi djece, ali i starijih. Danas će izaći na teren sa saradnicima i pronaći najbolji način da se problem riješi trajno.