• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.02.2017

Turnir i edukativna radionica okupila 60 mladih osoba u Maglaju

U okviru projekta „PRO-Odbojka za budućnost“ neformalna grupa mladih iz Maglaja organizovala je u Sportskoj dvorani turnir u odbojci i edukativnu radionicu na temu pomirenja o prihvatanju i razumijevanju bogatstva različitosti.

Turnir je otvorio Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić, koji je pozdravio prisutne i poželio uspjeh na turniru.
Pored Odbojkaškog kluba „Maglaj“, u turniru su učestvovali i Odbojkaški klub „Panter“ Doboj i Ženski odbojkaški klub „ Žepče“ iz Žepča.

PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) je četverogodišnji USAID-ov projekat izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih skupina u BiH. Projektne aktivnosti provode se u 30 opština u Bosni i Hercegovini, a uključuju mlade, nevladine organizacije, udruženja/udruge žena, vjerske zajednice, medije, različite nivoe institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem suživotu građana i građanki Bosne i Hercegovine. Projekat implementira CRS u partnerstvu sa Fondacijom "Mozaik", Caritasom Biskupske konferencije BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana, a Mediacentar daje svoj doprinos medijskoj komponenti projekta. Općina Maglaj je također učesnik ovog projekta.