• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.02.2012

Maglaj posjetio Dragan Čović, predsjedavajući DN PSBiH

U Maglaju je danas boravio Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH. Čovića je primio općinski načelnik Mehmed Mustabašić koji je govorio o aktuelnom stanju na općini počev od privrede, povratka, sanacije infrastrukture pa do problema nezaposlenosti sa kojim je suočena i ova sredina.



Najviše je bilo riječi o rekonstrukciji putnog pravca Novi Šeher - Komušine. Ovim putem dobili bi puno svi stanovnici koji žive na ovom području Bošnjaci, Srbi i Hrvati, te bi se pospješio dvosmjeran povratak.
„Vjerujem da putem Vijeća ministara i institucija u Vijeću možemo dati podršku jednom ovakvom projektu. Put bi i povezivao ljude, a prilika je ovo da pokažemo da nam je i praktično stalo do ovoga kraja. Obećao sam da ću razgovarati sa poredsjednikom Vijeća ministara ali i sa kolegama u Domu naroda – da vidimo kako možemo ubrzati realizaciju projekta“, naglasio je Čović.



Prema riječima načelnika Mustabašića, novošeherski kraj interesantan je i sa aspekta razvoja turizma, prirodnih bogatstava, ali i još intenzivnijeg razvoja poljoprivrede.