• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.11.2016

Predstavnici UNDP-a na sastanku sa Općinskim načelnikom

Projekat "Lokalni integrisani razvoj" omogućava sveobuhvatan i održiv društveno-ekonomski razvoj, poboljšanje dobre prakse upravljanja i razvoj lokalne infrastrukture i usluga. S ciljem da projekat poveća mogućnosti poboljšanja prihoda u našem gradu, predstavnici UNDP-a Aldin Idrizović i Rada Latinović, te profesor/konsultant projekta Velid Efendić posjetili su Općinskog načelnika. Sastanku su prisustvovali Senada Alibajraktarević šefica Službe za privredu, finansije i razvoj poduzetništva, te predstavnici Sabina Grahić i Nermin Bešlagić.

Cilj ovih aktivnosti je pružanje podrške lokalnim razvojnim prioritetima, čija je realizacija predviđena strategijom razvoja, odnosno strateškim dokumentima jedinice lokalne samouprave. Jedna od komponenti je podrška upravljanju prihoda i rashoda.

"Lokalni integrisani razvoj"
je projekat vrijedan 6,6 miliona eura, a koji finansira Evropska unija. UNDP će ga realizovati u periodu od tri godine od 2016. do 2018.godine u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i dva saveza opština i gradova u FBiH i RS. Ovaj projekat je dio šireg programa EU podrške lokalnom razvoju u BiH, koji pored UNDP-a, realizuju i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Međunaroda organizacija rada (ILO).