• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.11.2016

Općinski načelnik ugostio predstavnike boračkih organizacija

Predstavnici boračkih organizacija posjetili su Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića kako bi predstavili svoj rad, planove, te probleme s kojim se susreću. Sastanku je prisustvovala i Azra Čakrama šefica Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti, koja je između ostalog istakla da je ovo odlična prilika da upoznaju Općinskog načelnika s kim će u buduće raditi, predstaviti ko i šta radi, te na koji način u njihovim organizacijama.

Načelnik Mahmutagić se obratio prisutnima, zahvalio se na dolasku, te istakao želju za uspješnom saradnjom.

"Imat ćete iskrenog saradnika u meni. Volim raditi sistematično, tako ću raditi i sa vama. Nadam se da ću u vama imati podršku, te da ćete sami biti kreativni, a ja ću odgovarati koliko mi mogućnosti budu dozvoljavale. Kao dijete šehida, kao borac, kao osoba koja je ranjena, molio bih vas da se ne zaborave ta dešavanja, da ih obilježavamo kako bismo mladim generacija rekli šta se to prije desilo, te da se to nikada više nikome ne ponovi", naglasio je Općinski načelnik.

Svaki od predstavnika svoje organizacije prezentirao je svoje stavove, planove,određene probleme s kojim se susreću, te projekte koji su urađeni i koji su u planu. Dali su podršku Općinskom načelniku, obećali uspješnu i kvalitetnu saradnju, kakva je i do sada bila, te planiraju organizovanje zajedničkih projekata. Smatraju da su svi problemi zajednički, te kao takvi moraju imati i zajedničko rješenje, koje će svi pronaći.