• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.02.2012

U petak manifestacija "Izbor sportiste Maglaja za 2011."

Pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Mehmeda Mustabašića, Radio televizija Maglaj i ove godine organizuje manifestaciju “Izbor sportiste Maglaj”
Na osnovu prispjelih prijedloga klubova, ali i sportskih rezultata ostvarenih prošle godine, donesena je odluka o nominovanim i najboljim u pet kategorija.
Za priznanje za razvoj omladinskog sporta novinovani su Hamdija Kendić, član SRD «Bosna», Karate klub «EMPI» i Nogometni klub «Natron».
Priznanje – sportski radnik: Ibro Mašić, trener NK «Natron», Darko Vukadin, trener IOK «Maglaj Index» i Davor Kasun, predsjednik Uprave KK «Maglaj».
Izudin Husanović, član SKI «Maglaj», Edib Šahman, član SSRI «Maglaj» i
Elvir Arnautović, član IOK «Maglaj Index» nominovani su za priznanje sportista-invalid.
Kuglaški klub «Maglaj», od prošle godine čan Premijer lige, Kajak-kanu klub «Maglaj» - ekipni vice pravci BiH na Državnom prvenstvu te selekcija mladjih kadeta RK «Maglaj» - prvak BiH u konkurenciji su za priznanje Najbolja ekipa.
Azemina Mujanović, članica ženske ekipe OK «Maglaj» koja je kao članica kadetske reprezenacije BiH učestvovala na turniru u Italiji, Fikret Smajlović član SKI «Maglaj» - osvajač srebrne medalje na Svjetskom KUP-u u streljaštvu IPC Shooting i Mirsela Mehinagić, članica Karate kluba «EMPI» osvajačica bronzane medalje na EP za mladje kategorije u mađarskom Đeru u konkurenciji su za priznanje Najbolji sportista/sportistkinja.
Po prvi put će biti dodjeljena “Nagrada za životno djelo”.
Svečnost proglašenja najboljih sportista za 2011.godinu biće upriličena u petak, 17.februara u hotelu «Galeb».