• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.08.2016

Prvi „BH Telecom dan sporta“ u našem gradu

U organizaciji JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ i Sportske dvorane Maglaj, a uz veliku pomoć Generalnog sponzora BH Telecoma i Općine Maglaj i Općinskog načelnika, danas se u našem gradu održava prvi „BH Telecom dan sporta“. Učešće u ovoj sportskoj manifestaciji su uzeli sportski klubovi sa općine Maglaj, koji će danas da prezentuju rad svoga kluba ili Škole sporta.

Manifestacija je započela svečanim defileom ulicama grada, gdje su članovi sportskih klubova bili obučeni u trenerke i sportsku opremu svoga kluba ili Škole rukometa, a u nastavku dana će jedan po jedan da prezentuju sve ono što rade i uče sa svojim trenerima. Prisutnima su se obratili direktorica JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“, gđa. Rašida Muhić, kao i upravitelj Sportske dvorane Maglaj, gdin. Kenan Bašić. Toplim sportskim pozdravom učesnike manifestacije je pozdravio i Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, koji je ujedno i otvorio „Dan sporta“ u Maglaju. U ime BH Telecoma mlade sportiste su predstavili njihovi predstavnici, koji su još jednom naglasili da će uvijek rado podržati sportske manifestacije, pogotovo kada su u njima uključeni mladi sportisti.

Domaćin ove manifestacije potom je uručio zahvalnice svim sportskim klubovima učesnicima manifestacije, te počeo sa prvim sportskim aktivnostima, koje će završiti večeras kada će Rukometni klub „Maglaj“ odigrati prijateljsku utakmicu sa RK „Gračanica“.

Klubovi učesnici „BH Telecom Dan sporta“:

1. Košarkaški klub „Maglaj“
2. Odbojkaški klub „Maglaj“
3. Nogometni klub „Natron“
4. Rukometni klub „Maglaj“
5. Nogometni klub „Moševac“
6. Nogometni klub „Vis“ Kosova
7. Škola fudbala „Sportino Ma“
8. Nogometni klub „Novi Šeher“
9. Invalidski odbojkaški klub „Maglaj“