• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.08.2016

ZAPISNIK o provedenom postupku dodjele mjesta u biračkim odborima ovjerenim političkim subjektima u osnovnoj izbornoj jedinici 042A Maglaj

Postupak dodjele mjesta u biračkim odborima političkim subjektima propisan je odredbama Uputstva o utvrđivanju kvalifikacija i postupku imenovanja članova biračkih odbora (Službeni glasnik BiH, broj 32/16), i isti podrazumjeva slijedeće:

- Centralna izborna komisija BiH dostavlja svim izbornim komisijama listu političkih subjekata koji su ovjereni za učestvovanje na izborima u toj izbornoj jedinici, sa redoslijedoma političkih subjekata utvrđenim na osnovu žrijebanja koji je provela Centralna izborna komisija BiH za pozisije na glasačkom listiću.

- Popunjavanje mjesta u biračkim odborima vrši se na način da se odabere prvo biračko mjesto s liste biračkih mjesta i članstvo u biračkom odboru za to biračko mjesto popunjava se nazivom političkih subjekata s liste političkih subjekata prema redoslijedu koji je utvrđen žrijebanjem i dostavljen od strane Centralne izborne komisije BiH, dok se ne popuni ukupno članstvo biračkog odbora.

- Nakon toga bira se slijedeće biračko mjesto s liste i članstvo u biračkom odboru popunjava se narednim nazivima političkih subjekata s liste političkih subjekata. Postupak se ponavlja za svako biračko mjesto do konačnog popunjavanja svih mjesta u biračkim odborima za sva biračka mjesta.

- Mjesta zamjenika članova biračkih odbora popunjavaju se iz istih poltičkih subjekata koji su žrijebanjem određeni za popunjavanje članstva za dato biračko mjesto.

- Popunjavanje mjesta u mobilnim timovima vrši se u skladu sa redoslijedom političkih subjekata koji je utvrđen prilikom žrijebanja za poziciju na glasačkom listiću, a nastavlja se od političkog subjekta kojem je posljednjem dodjeljeno mjesto u biračkom odboru.


Ovdje možete preuzeti cijeli dokument sa redoslijedom političkih subjekata dobijenih žrijebanjem >>
Download