• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.02.2012

Snježne padavine prouzrokovale niz problema i na području općine Maglaj



I u ostalim općinama na području Kantona slična je situacija u vezi sa snježnim padavinama zbog čega se saobraćaj odvija otežano a naročito u višim i visokim predjelima. Prisutna su kašnjenja u odvijanju autobuskog saobraćaja prema svim linijama.



Federalno Ministarstvo prometa i komunikacija izdalo je rješenje kojim se proglašavaju zimski uvjeti za vožnju, te se zabranjuje kretanje na svim prevojima za autobuse, teretna vozila, teretna vozila sa prikolicom i šlepere.




Zbog vremenskih neprilika koje je našu zemlju zahvatilo posljednjih dana, sve više općina i kantona proglašava stanje elementarne nepogode. Prema za sada ne potvrđenim informacijama, Ministarstvo za obrazovanje nauku kulturu i sport sutra će donijeti i zvaničnu odluku o obustavi nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području ZDK.“U slučaju da stanje ostane ovakvo kakvo jeste ili se dodatno pogorša, nastava u osnovnim i srednjim školama će se obustaviti do polovine sljedeće sedmice, ali o tome ćemo donijeti odluku sutra u toku dana nakon razgovora sa direktorima osnovnih i srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona“, rekla nam je Bernadeta Galijašević, ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.




PROGNOZA VREMENA ZA SUTRA

Sutra se na jugu prijepodne očekuje razvedravanje, u ostatku zemlje će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. Novo naoblačenje i nove sniježne padavine se očekuju u noći na ponedjeljak. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, na jugu umjereno jaka bura koja će krajem dana jačati. Jutarnja temperatura zraka između – 18 i – 11, a na jugu od – 7 do 0 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između – 12 i – 6, na jugu od – 2 do 5 °C.