• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.05.2016

Firma EUROSTIL posjetila Općinu Maglaj

Predstavnici firme EUROSTIL, podgrupacije HIFA OIL-a, posjetili su danas Općinu Maglaj, gdje su sa predstavnicima Službe za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva općine Maglaj održali kraći sastanak.

EUROSTIL, sa sjedištem u Doboju, je firma za proizvodnju peleta, a ova posjeta je okrenuta ka drugom smjeru tj. prema hladnjači jagodičastog voća, koja je također u sklopu ove firme. Cilj posjete je uspostaviti tečnu i bolju saradnju sa Općinom Maglaj, gdje je prepoznat ogroman potencijal jagodičastog voća. Općina Maglaj je općina sa najviše zasada gdje su zastupljene maline, kupine, američka borovnica, jagode i ostalo jagodičasto voće.

Predstavnik EUROSTIL-a, gdin. Kemal Mujkanović posebno se zahvalio domaćinima na prijemu, te istakao razloge njihovog dolaska.

"Odlično se prepozna kada su investitori dočekani raširenih ruku, kao što smo mi danas u Općini Maglaj. Ovo je testna godina za rad sa hladnjačom, kapaciteta 2.500 tona koja bi svojom površinom mogla objediniti veliki broj proizvođača jagodičastog voća. Spremni smo na konstatntnu edukaciju, dostupnost, cijenama pratiti konkurenciju, a sve u svrhu većeg samozapošljavanja. Sve što bude obećano od strane ove firme biće i ispoštovano, ali i uz regularnost druge strane ove priče."

Predstavnici Općine Maglaj se nadaju pozitivnoj saradnji, te stoje na raspolaganju za razvoj i dobrobit cijele općine. Naglašavaju da općina Maglaj ima veliki broj nezaposlenih, ali i dosta zainteresovanih za rad sa jagodičastim voćem.