• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.04.2016

Izrada Prostornog plana općine Maglaj

Predstavnici Kantonalnog zavoda za urbanizam i prostorno uređenje Zenica boravili su danas u posjeti općini Maglaj, gdje su sa predstavnicima Općine razgovarali o izradi Prostornog plana općine Maglaj za period 2017-2037. godina. Kantonalni zavod za urbanizam i prostorno uređenje i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline nosioci su izrade, dok su Općinski načelnik i Služba za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove nosioci pripreme Prostornog plana.

Današnjem sastanku prisustvovali su Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, pomoćnici Općinskog načelnika, kao i članovi Kantonalnog zavoda za urbanizam i prostorno uređenje Zenica, na čelu sa direktoricom, gđom. Aidom Sumbuljević. Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, zahvalio se gostima iz Kantonalnog zavoda na dolasku, kazavši da je izrada jednog ovakvog Prostornog plana jako neophodna i veoma bitan dokument za cijelu općinu.

"Potrebno je ispuniti nekoliko preudvjeta za početak izrade Prostornog plana, ali vjerujem da ćemo uskoro započeti sa radom. Bitno je da se počne, jer nam je ovaj dokument od velikog značaja. Općina Maglaj će vam biti dostupna za sve i uvijek će vam biti na raspolaganju, a nadam se da ćemo i mi dobiti pomoć od vas.", kazao je Općinski načelnik.

Direktorica Zavoda kazala je da, pored preudvjeta za realizaciju izrade Prostornog plana, potrebno da se formira i stručni tim, koji će, zajedno sa Zavodom, raditi na prikupljanju informacija iz svake oblasti, izradi studijskih analiza i sadržaju Prostornog plana. Predstavnici Zavoda su istakli značaj ovog dokumenta, te naglasili da ako se bude radilo na vijeme i zajedno, da će se sve završiti u roku.