• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.04.2016

Zahvala direktora CRS-a Općini Maglaj

Direktor Catholic Relief Servives (CRS), gdin. Marc D'Silva, poslao je pismo zahvale Općini Maglaj na saradnji tokom posljednjih projektnih aktivnosti, koje su sprovedene na našoj općini.

"Prije svega, dozvolite da Vam u vlastito i u ime djelatnika, koji rade na projektu PRO-Budućnost, zahvalim na uspješnoj saradnji, kao i na postignutim rezultatima koje ste mogli osjetiti zajedno sa građanima i građankama Vaše općine Maglaj. Općina Maglaj od 2013. godine sarađuje sa CRS-om u okviru projekta PRO-Budućnost, koji naša organizacija provodi u preko 40 gradova/općina/opština u BiH, u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH. Vi ste kao čelna osoba upoznati s rezultatima projekta u Općini Maglaj, te s aktivnostima našeg projekta u okviru koga su dosad održane desetine okruglih stolova, predavanja, kulturnih događaja, posjeta vjerskim objektima svih konfesija, te podržan veliki broj lokalnih inicijativa s ciljem obnove povjerenja i izgradnje razumijevanja među građanima i građankama različite etničke, nacionalne i vjerske pripadnosti. Stoga se nadam da ćemo i u budućnosti uspješno i aktivno sarađivati, a u korist građana i građanki općine Maglaj, što je ujedno i razlog zbog kojeg Vam pišem", kazao je u svome obraćanju gdin. D'Silva.

CRS planira aplicirati na novi USAID-ov poziv za dostavljanje projekata koji su fokusirani na podršku procesima izgradnje mira u Bosni i Hercegovini, u okviru kojeg planiraju saradnju sa organizacijama civilnog društva i gradovima/općinama/opštinama iz cijele BiH. Namjera je nastaviti aktivnosti započete kroz projekat PRO-Budućnost i doprinositi procesima izgradnje trajnog mira.