• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  25.03.2016

UNICEF-ov dvodnevni pregled srednjoročnih rezultata

U toku je dvodnevni pregled srednjoročnih rezultata ostvarenih u okviru UNICEF komponente Projekta ′Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Anexa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma′ u Tesliću. Projekat se implementira u 10 lokalnih zajednica u BiH: Bijeljina, Bosanski Petrovac, Derventa, Foča, Gradiška, Maglaj, Mostar, Prijedor, Živinice i Brčko Distrikt.

Cilj konferencije je predstavljanje rezultata, razmjena iskustava i dobrih praksi vezano za primjenu socijalne zaštite i inkluzije s fokusom na interno raseljene osobe i povratnike. Konferenciji prisustvuju članovi komisija i radnih grupa, predstavnici lokalne zajednice, predstavnici Ministarstava, koja se bave pitanjima od značaja za socijalnu zaštitu i inkluziju, te predstavnici projektnih partnera.

Projekat ′Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma′ vrijedan 8,1 miliona eura, finansira Europska unija, a sufinansira i implementira UNHCR, u saradnji sa projektnim partnerima u deset prioretnih općina, uključujući i UNICEF.

Cilj projekta je pomoći najmanje 2.400 ugroženih raseljenih osoba i povratnika u BiH, uključujući žene žrtve rata, kako bi pronašli rješenja za društvene izazove sa kojima se stalno susreću.