• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.02.2016

Edukativna predavanja na temu „Ishrana i zaštita jagodičastog voća“

Dana 24.02.2016.godine, firma DeltaFrost je u prostorijama Osnovne škole „Novi Šeher“ u Novom Šeheru, održala edukativna predavanja na temu „Ishrana i zaštita jagodičastog voća“.

Kao što smo već spomenuli u najavi ovog predavanja firma „DeltaFrost“ je nova domaća firma sa inozemnim kapitalom na ovim prostorima kada je u pitanju proizvodnja i otkup jagodičastog voća, ali ima ogromno iskustvo kada su u pitanju začini za konditorsku industriju u BiH, gdje već 18 godina posluje pod brendom „Deltatrade“.





Predavači na seminaru su bili mr.sc. Amer Sunulahpašić i dipl. ing. Milijan Lukić, eminentni stručnjaci iz navedene oblasti, koji su upoznali veliki broj prisutnih poljoprivrednih proizvođača sa integralnom proizvodnjom jagodičastog voća, koja će biti neminovna proizvođačima koji će svoju malinu plasirati na europsko tržište. Također je menadžer firme Mujo Garanović upoznao prisutne sa velikim strateškim planovima u budućnosti kada je u pitanju proizvodnja i otkup jagosičastog i bobičastog voća na ovim prostorima, te da trenutno raspolažu sa hladnjačom za prijem kapaciteta 2.000 tona i da već imaju strateške partnere na terenu.

Na seminaru se odazvao veliki broj proizvođača jagodičastog i bobičastog voća.