• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.02.2016

U Doboju održan program obilježavanja završetka projekta CESTA

Juče, 25.02.2016. godine, u Doboju je održan program zajedničkog obilježavanja završetka projekta CESTA, implementiranog od strane CRS-a i finansijski podržanog od strane USAID-a.

Cilj događaja je bio da pokažu rezultati zajedničkog rada i napora i da se okupe svi koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji projekta CESTA.
Uz prisustvo predstavnika USAID-a i CRS-a, ključnu ulogu u događaju su imali načelnici pet općina u kojima je projekat proveden - koji su iskoristili priliku da se zahvale za izvanredne rezultate projekta CESTA kao i njihovim ključnim akterima, USAID-u i CRS-u.

Za ovu priliku pripremljena su tri kratka filma o projektnim aktivnostima, te brošure koje su namjenjene građanima pomenutih općina/opština.



Skupu su se obratili Neil Price, USAID, direktor ureda za ugovore i grantove, Direktor fonda za pomoć nastradalim od polave FBiH Jasmin Jaganjac i Marc D'Silva, predstavnik CRS-a za BiH.



Općinski načelnik Mehmed Mustabašić se obratio skupu i zahvalio na pruženoj podršci u realizaciji značajnih projekata na području Općine Maglaj iz oblasti infrastrukture, sanacije klizišta, poljoprivredne proizvodnje, stambenog fonda i dr.