• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.01.2016

Javni oglas za programe pomoći održivog povratka - lzgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata u mjestima povratka na prostoru BiH

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica (FMROI) objavljuje Javni oglas za podnošenje prijava/zahtjeva/projekata za programe pomoći održivog povratka - lzgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine.

Podnošenje prijava/zahtjeva/projekata pravnih lica radi pružanja pomoći u realizaciji projekata izgradnje i sanacije infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka u Bosni i Hercegovini i to:
1. putne infrastrukture;
2. vodovodne i kanalizacione infrastrukture;
3. objekata vjerskog i sakralnog karaktera;
4. objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera;
5. ostali objekti od značaja za širu društvenu zajednicu;
6. zajednički međuentitetski i općinski projekti sa nevladinim organizacijama (podrška obnove i izgradnje putne infrastrukture u dijelovima između entiteta, pomoć u obnovi i opremanju objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera, te ostalih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu, kao i podrška organiziranju raznih sportskih, kulturnih i drugih manifestacija).

Dostavljanje prijava se vrši preporučeno poštom ili lično, u zapečaćenoj koverti na adresu: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Alipašina 41, 71000 Sarajevo sa naznakom „Prijava na Javni oglas iz programa održivog povratka - izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine" (Na poleđini koverte navesti ime i prezime podnosioca i tačnu adresu).

Javni oglas ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave/molbe/zahtjevi/projekti potencijalnih korisnika sa područja Federacije BiH i Republike Srpske, koji se nalaze na utvrđenim rang listama iz 2014. godine, se neće nastaviti rješavati nakon objavljivanja konačnih rang listi po Javnom oglasu, odnosno sve – navedene prijave će se smatrati nevažećim.

Javni oglas možete pogledati ovdje: Download
Obrazac prijave na javni oglas možete preuzeti ovdje: Download