• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.12.2015

Obavijest za javnost o izlaganju nacrta plana na javni uvid

U skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Maglaj broj 02-05-1-2280/15 od 05.11.2015. godine o usvajanju Nacrta djelimične izmjene Regulacionog plana "Misurići", provodi se postupak javnog uvida u trajanju od 30 dana, u periodu od 08.12.2015.godine do 08 01.2016. godine

Izmjenom Regulacionog plana se u odnosu postojeće i planirano stanje po Regulacionom planu vrše korekcije planirane saobraćajnice i određuju nove granice građevinske parcele za postojeći stambeni objekat izgrađen na zemljištu označenom sa k.č. broj. 1182/2 u Misurićima.

Nacrt planskog dokumenta će biti izložen na javni uvid:
- na Oglasnoj ploči Općine Maglaj, (ulaz u općinu Maglaj)
- prostorijama Mjesne zajednice Misurići
- prostorijama Općine Maglaj, Služba za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove kancelarija broj 41
- i na web stranici Općine Maglaj
.

Detaljnije informacije, obavještenja i pomoć u formulisanju primjedbi na Nacrt dokumenta sva zainteresovana lica mogu dobiti kod Nosioca pripreme - u Službi za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove.

Primjedbe, prijedlozi i mišljenja o Nacrtu plana, će se upisivati u Svesku koja će se nalaziti u prostoriji Službe za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove , i dostavljati poštom u pisanom obliku, na adresu Općina Maglaj, Služba za urbanizam geodestke i imovinsko pravne poslove, u periodu trajanja javnog uvida.

Nakon isteka roka za javni uvid, organizovat će se javna rasprava na Nacrt djelimične izmjene Regulacionog plana «Misurići" u roku od 30 dana.

O tačnom datumu i mjestu održavanja javne rasprave, javnost će biti naknadno obavještenja , putem sredstava javnog informisanja.
Pozivaju se svi zainteresovani građani općine Maglaj da izvrše uvid u Nacrt izmjene Regulacionog plana "Misurići“" .
Posebno se pozivaju vlasnici nekretnina i korisnici prostora u obuhvatu izmjene plana da izvrše uvid u nacrt plana i dostave primjedbe sugestij i prijdloge.
Za sve dodatne informacije, svi zainteresovani mogu se obratiti u Općinu Maglaj,Služba za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove ,kancelarija broj 41. tel.broj 609-671


Tekst obavijesto možete preuzeti ovdje >> Download

Skice možete preuzeti ovdje >> Skice