• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.10.2015

Demant službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti

Resornoj Službi obratili su se korisnici prava po osnovu Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica uznemireni od strane lica koja putem internet i facebook stranica oglašavaju spiskove navodnih lažnih korisnika prava.
Postupajući po navodima, utvrdili smo da se radi o dokumentu starom više od tri godine koji sadrži kategorije naših populacija koje su u skladu sa Zakonom izvedeni iz tog prava po sili Zakona (prestanak školovanja, napunjenih 25 godina života i sl.) ili im je pravo prestalo na osnovu smrti. Sličan demant na isti tekst smo uputili u dnevni list koji je prvi objavio ovaj tekst.
Ovim putem demantujemo sve neistine koje se pišu i komentarišu na navedenim stranicama i koje, evidentno, uznemiravaju pripadnike boračkih populacija na staranju ove Službe te apelujemo da prestanu u uznemiravanju javnosti jer ćemo biti prinuđeni tražiti zaštitu naših prava putem nadležniih sudova od tih dokonih lica koja ne znaju ništa o propisima koja uređuju ovu oblast.
Smatramo da ovakve i slične radnje nemaju mjesta u komentarima za branitelje herojskog Maglaja i da niko nema pravo da uznemirava poginule sinove BiH, njihove roditelje, udove niti djecu.

Tekst demanta možete preuzeti ovdje >> Download