• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.10.2015

Potpisan Protokol za implementaciju Projekta vodovodne mreže Poljice–Jelovac

Catholic Relief Services (CRS) i Općina Maglaj danas su u sali Općinskog načelnika potpisali Protokol za implementaciju Projekta vodovodne mreže Poljice – Jelovac. Protokol je potpisan u okviru Projekta CESTA „Obnovom infrastrukture do ekonomskog razvoja zajednica u BiH“, kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Potpisivanju ugovora prisustovali su zamjenik Projekt menadžera, gdin. Žarko Horvat i Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, koji su izrazili veliko zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora.

„Proširivanje Gradskog vodovoda omogućit će pitku vodu za 700 do 800 ljudi, što je najznačajnija stvar ovog Protokola. Općina će obezbijediti i ugovoriti nadzor nad izvođenjem predviđenih radova, te će u okviru aktivnosti na Projektu rekonstrukcije zvanično nastupati u svojstvu investitora“, kazao je Općinski načelnik.

Zamjenik Projekt menadžera potpisao je Protokol o saradnji u ime predsjednika CRS-a, gdina Marca D'Silve, te je istakao da je ovo još jedan od sjajnih programa CESTA-e, koji će omogućiti razvoj poduzetništva i ekonomskog boljitka. Naglasio je i to da je glavni cilj ovog Projekta podizanje svijesti kod lokalnog stanovništva kada su u pitanju elementarne nepogode.