• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.09.2015

Počinju radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Srebreničkih žrtava rata

Nakon što je u prostorijama PIU Šumarstva i poljoprivrede, potpisan ugovor za radove na sanaciji lokalne infrastrukture općine Maglaj, koji se sastoji od radova na Rekonstrukciji dijela ulice Srebreničkih žrtava rata, danas je održan radni sastanak oko početka izvođenja radova iste.

Radnom sastanku prisustvovali su predstavnik investitora projekta, gdin. Zdenko Konata, predstavnik Invest-Projekt d.o.o, gdin. Semir Mutapčić, koji će biti i nadzornik izvođenja radova, te direktor „Trgošped“ d.o.o. Kakanj, gdin. Iso Zaimović, sa šefom gradilišta, gđom. Almom Omanović. Domaćini današnjeg sastanka ispred općine Maglaj bili su Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, te pomoćnik načelnika, Fuad Hajrulahović, projekt menadžer i realizator cijelog projekta.

Predstavnik investitora, gdin. Konata, izjavio je da su svi preduslovi ispunjeni i da je sve spremno za početak radova na ulici Srebreničkih žrtava rata.

„Posebno mi je drago što su sve svi ispred općine uključili u proces rješavanja Rekonstrukcije dijela ulice. Bitno je da se svi striktno pridržavaju Ugovora i da se sva fotodokumentacija dostavi na vrijeme, kako bi radovi počeli. Treba naglasiti da je planirani rok za izvođenje radova 150 dana.“



Realizator i projekt menadžer, gdin. Hajrulahović, kazao je da je sva dokumentacija spremna i da, nakon zvanične provjere papira, radovi mogu početi. Istakao je da ako bude nekih problema oko rekonstrukcije, da su pripremljene adekvatne alternative.

Potpisivanje ugovora za radove na sanaciji dijela maglajske ulice u sklopu je Projekta hitnog oporavka od poplava (FERP), a ukupni iznos svih radova iznosi 1.378.107,61 KM.

Izvođači i realizatori radova mole građane općine Maglaj za strpljenje, jer će u toku izvođenja radova dolaziti do preusmjeravanja saobraćaja.