• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  22.09.2015

U Doboju dodijeljena novinarska nagrada „Srđan Aleksić“

Općinski načelnik Mehmed Mustabašić zajedno sa mladim aktivisticama Pro-Budućnosti iz Maglaja Tenzilom Hasanić i Ivanom Širić, prisustvovao je sinoć u Doboju svečanoj dodjeli novinarske nagrade „Srđan Aleksić“.

Novinarsku nagradu "Srđan Aleksić" dodjeljuje Mreža za izgradnju mira uz podršku USAID-ovog projekta "Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost", koji provodi CRS sa partnerima.

Prvu nagradu "Srđan Aleksić" glavnoj i odgovornoj urednici CIN-a Renati Radić Dragić uručio je prošlogodišnji dobitnik Dragan Bursać, kolumnista portala "Buka". Druga nagrada pripala je novinaru dnevnog lista "Pres Republika Srpska" iz Banjaluke Milovanu Matiću, a treća novinarki Radija "Slobodna Evropa" Maji Nikolić.

Ova nagrada dodjeljuje se za profesionalno i kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u BiH, o društvu i razvoju društveno odgovornog novinarstva. Za konkurs se ove godine prijavilo 16 nevladinih organizacija koje su nominovale novinare i emisije za koje su ocijenili da promovišu profesionalno izvještavanje.



Mlade aktivistice Pro-Budućnosti, Tenzila Hasanić i Ivana Širić rade na projektima koji se tiču pomirenja, povjerenja i tolerancije u okviru Pro-Buducnosti,CRS-a, USAID-a I Fondacije Mozaik.