• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.09.2015

Svečano otvorena Šalter sala

U okviru procesa oporavka općine Maglaj, nakon katastrofalnih poplava prošle godine, a u sklopu Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), te zajedničke inicijative Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), svečano je otvorena obnovljena Šalter sala Općine Maglaj. Glavni i primarni cilj obnavljanja ove moderne Šalter sale jeste efikasnije pružanje usluga građanima općine Maglaj.

Ceremoniji svečanog otvaranja obnovljene Šalter sale danas su prisustvovali predstavnici Ambasade Švicarske, na čelu sa direktorom za razvojnu saradnju, gospodinom Josephom Gunternom. Svečanost su svojim dolaskom upriličili i predstavnici UNDP-a, predvođeni voditeljicom Sektora za ruralni i regionalni razvoj, gospođom Adelom Pozder-Čengić. Njih je u zgradi općinske administracije srdačno dočekao i pozdravio Općinski načelnik.



Načelnik je naglasio da mu je drago da ponovo vidi gospodina Gunterna, kojem je mnogo zahvalan za sve što je uradio za općinu Maglaj u proteklih više od 10 godina.

„Jako sam ponosan što su Maglaj i Vlada Švicarske ostvarili tako dobru saradnju“, dodao je načelnik Mehmed Mustabašić.



Gospodin Guntern se zahvalio općinskim vlastima na ugodnom prijemu, te još jednom istakao na dugo partnerstvo koje povezuje Maglaj i Švicarsku.

„Dobro je doći u Maglaj, u kojem se osjećam kao kod kuće. Da sam građanin Maglaja i ja bih rado dolazio na ove šaltere“, istakao je gospodin Guntern.



Predstavnica UNDP-a, gospođa Pozder-Čengić također se zahvalila prisutnima, te izrazila veliko zadovoljstvo u dosadašnjem radu sa uposlenicima Općine kao i sa predstavnicima iz Vlade Švicarske.

„Ono što je sada najveći prioritet jeste izrada Strategije za upravljanje rizicima, kako bi se spriječili problemi koji su se desili prošle godine“, izjavila je voditeljica Sektora za ruralni i regionalni razvoj.

Sredstva za obnovu Šalter sale u ukupnom iznosu od 187.096,78 KM osigurala je Vlada Švicarske čiji je implementator UNDP, a ova podrška je obuhvatila građevinske radove, nabavku namještaja, informatičke opreme, sistema napajanja, sistema aktivnog čekanja, te sistema evidencije radnog vremena.