• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.08.2015

Radni sastanak

Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH (REZ), danas je u sali općinskog načelnika, održala radni sastanak vezan za regionalni Program certificiranja općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem. Glavni cilj održavanja ovog sastanka bila je prezentacija procesa certifikacije općine, kriteriji za ocjenjivanje kvaliteta lokalnog poslovnog okruženja, te sistem ocjenjivanja.

Sastanku su prisustvovali općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, zajedno sa predstavnicima Službe za privredu, finansije i razvoj poduzetništva i Službe za urbanizam, geodetske i imovinsko-upravne poslove. Današnji radni sastanak predvodila je vršilac dužnosti direktora i voditeljica tima za podršku malim i srednjim preduzećima, gospođa Maja Kišić, koja je naglasila da će Službe koje prisustvuju sastanku biti glavne zadužene za pripremu potrebne dokumentacije, ukoliko se dogovor sklopi i uđe u proces. Sklapanju dogovora prisustvovala je i voditeljica tima za regionalnu podršku, gospođa Marela Zdenac, koja je istaknula da će dva certificirana evaluatora REZ-a općini Maglaj pružiti svu tehničku i savjetodavnu podršku tokom procesa certificiranja.





REZ Agencija je član Mreže za povoljno poslovno okruženje FBiH, a dva uposlenika REZ-a su istaknuti certificirani evaluatori koji provode proces ocjenjivanja općina sa područja FBiH.