• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.12.2011

Pomoć sestrama Mustafić

Emina i Edina Mustafić iz povratničkog naselja Kopice odlične su učenice prvog razreda maglajske Gimnazije “Edhem Mulabdić”. Tihe i marljive, uzor su i svojoj majci. Bez oca su ostale kada im bio najpotrebniji, ali njegovu želju da se završe školu nisu zaboravile. Majka je nezaposlena, slabog zdravstvenog stanja, nemaju nikakvih primanja.
Podrška nije izostala od strane općine Maglaj i općinskog načelnika Mehmeda Mustabašića.
“ Odlučili smo se da im obezbjedimo sredstva za mjesečne karte i naknadu, jedan vid stipendije. Za narednu godinu ćemo planirati više sredstava i preuzeti obavezu da se brinemo o ovim djevojčicama u daljem školovanju. One su odlične učenice i obećale su da će tako i ostati”, kazao je načelnik Mustabašić.



I učenici Gimnazije su dali svoj doprinos organizujući akciju pomoći sestrama Mustafić. Direktor Gimanzije “Edhem Mulabdić” Amir Ruvić je na današnjem prijemu istakao: “ Ove djevojčice su izgubile oca, stub svog života, a svojim dobrim rezultatima opravdaće sve ono što im pruža ova zajednica. Želim da se zahvalim načelniku i resornoj službi koji su uspjeli na ovako lijep način da jedan problem rješe”.

“ Želimo da ostvarimo očevu želju i da se školujemo, dobili smo potporu svih i svima veliko hvala na tome. Mi ćemo se truditi koliko god je u našoj moći. Hvala svima, a posebno načelniku”, rekle su blizankinje Emina i Edina Mustafić.